Preskocit navigáciu

Inšpekčné rokovanie o výcviku českých RLP


Inšpekčné rokovanie o výcviku českých RLP
V Simulačnom centre Akadémie ozbrojených síl sa v dňoch 24. - 26. septembra 2013 uskutočnilo inšpekčné rokovanie o výcviku českých riadiacich letovej prevádzky s využitím simulátora riadenia letovej prevádzky (RLP) LETVIS.

    Zúčastnili sa ho zástupcovia Odboru vojenského letectva MO Českej republiky, Úradu vojenského letectva SR a Simulačného centra AOS.

    V Simulačnom centre AOS je inštalovaný simulátor RLP LETVIS, ktorému bol udelený certifikát spôsobilosti Úradom vojenského letectva SR v januári 2011.

    Rokovanie českej komisie, ktorú viedol plk. Ing. Václav Česal, vychádzalo z dočasného súhlasu Odboru vojenského letectva MO ČR z apríla 2013 k prevádzkovaniu udržiavacieho a obnovovacieho výcviku riadiacich letovej prevádzky Armády ČR pre kvalifikáciu APS s doložkami RAD a PAR na simulačnom zariadení.

    Slovenská strana, ktorú zastupovali špecialisti z ÚVL MO SR pplk. Ing. Karol Hein a pplk. Ing. Maroš Klinčák, prezentovala a objasnila českej komisii postup pri udeľovaní certifikátu spôsobilosti simulátora RLP LETVIS. Zástupcovia SC AOS pplk. Ing. Vladimír Andrassy, PhD. a npor. Ing. Matúš Grega predstavili príslušníkom MO ČR možnosti, kapacity a spôsobilosti tohto simulátora.

    Česká komisia predbežne konštatovala, že simulátor zodpovedá požiadavkám noriem a štandardom pre výcvik riadiacich letovej prevádzky AČR v AOS.

Inšpekčné rokovanie o výcviku českých RLPInšpekčné rokovanie o výcviku českých RLPInšpekčné rokovanie o výcviku českých RLPInšpekčné rokovanie o výcviku českých RLPInšpekčné rokovanie o výcviku českých RLPInšpekčné rokovanie o výcviku českých RLPInšpekčné rokovanie o výcviku českých RLPInšpekčné rokovanie o výcviku českých RLPInšpekčné rokovanie o výcviku českých RLP

Autor: -mg- , Foto: -hg- - Dátum: 04.10.2013
Čítanosť: 11593
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share